Veelgestelde vragen

Begin dit jaar kondigden Guus Meeuwis, Kraantje Pappie en manager Frank Lammers aan een gelegenheidsband te beginnen met als doel Nederland leuke avonden te bezorgen tijdens de lockdown periode. Na optredens vanuit Carré en vanaf Paleis Noordeinde werd de ‘Holland Tour’ op 29 mei afgesloten met een afscheidsconcert vanuit De Kuip. In totaal keken er ruim vijf miljoen mensen naar de concerten van The Streamers.

Door de huidige ontwikkelingen rond het virus voelde initiatiefnemer Guus Meeuwis de behoefte om opnieuw samen te komen.

De band treedt op zondag 26 december op in de Winter Efteling. De Kerst Special is opnieuw gratis te volgen via een livestream.

Naast Suzan & Freek, VanVelzen, Diggy Dex, Nick & Simon, Paul de Munnik, Maan, Thomas Acda, Rolf Sanchez, Danny Vera, Ronnie Flex, Guus Meeuwis, Frank Lammers en Kraantje Pappie staan op 26 december ook gastartiesten Emma Heesters, Meau en Flemming op het podium in de Winter Efteling. Het voorprogramma wordt verzorgd door Qmusic dj Menno Barreveld.

De kerstshow van The Streamers start zondag 26 december om 20.30 uur. Om 18.30 uur gaan de virtuele deuren open en kun je genieten van het voorprogramma met Qmusic dj Menno Barreveld, live vanuit de Winter Efteling. Ook kun je backstage meekijken bij de voorbereidingen. Zorg dat je op tijd binnen bent, we verwachten veel mensen!

In de ticketshop kun je een gratis kaart voor de livestream bemachtigen en een bedrag naar keuze achterlaten in de fooienpot. Met deze fooienpot bekostigen we de livestream en steunen we UNICEF. Koop je kaarten alleen via het officiële verkoopkanaal, dus via deze website en ticketingpartner Paylogic.

 

Helaas zijn er veel nepevenementen in omloop, laat dus nooit zomaar je (creditcard)gegevens achter en neem bij twijfel eerst contact met ons op via [email protected].

Zeker! De nieuwe merchandise collectie vind je hier in onze nieuwe webshop. De collectie is opnieuw samengesteld door één van de initiatiefnemers van de band, Kraantje Pappie.

Met gastartiesten Emma Heesters, Meau en Flemming is de samenstelling van The Streamers Kerst Special compleet.

The Streamers is een initiatief vanuit de artiesten zelf, evenementen organisatoren Tribe Company en Modestus. ING is trotse partner van The Streamers.

Toegang tot de livestream op 26 december is gratis. We waarderen het zeer als je een bedrag naar keuze achterlaat in onze fooienpot. Met deze fooienpot bekostigen we de livestream en steunen we UNICEF. Miljoenen kinderen worden enorm geraakt door een driedubbele crisis: corona, klimaat en conflicten. Met jouw bijdrage kan UNICEF deze kinderen helpen.

De show zal opnieuw te volgen zijn via een gratis livestream waarbij kijkers een bedrag naar keuze kunnen achterlaten in de fooienpot. Met deze fooienpot bekostigen we de livestream en steunen we UNICEF. Miljoenen kinderen worden enorm geraakt door een driedubbele crisis: corona, klimaat en conflicten. Met jouw bijdrage kan UNICEF deze kinderen helpen.

Door een driedubbele crisis – corona, klimaat en conflicten – zijn er nog nooit eerder zoveel miljoenen kinderen geraakt. Dichtbij en ver weg. Met jouw steun kan UNICEF levensreddende hulp bieden en kinderen scholen, voeden en beschermen. Zodat ze kunnen spelen en opgroeien, zonder zich zorgen te hoeven maken om dingen die voor hen vanzelfsprekend zouden moeten zijn. Samen kunnen we echt iets doen voor deze kinderen. Als ’s werelds grootste kinderrechten-organisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen en op meer plekken dan wie ook. Voor een betere toekomst voor kinderen. En voor ons allemaal. Lees hier meer over de activiteiten van UNICEF.

Kijk voor een sfeerimpressie van de shows tijdens de ‘Holland Tour’ op het YouTube kanaal van The Streamers.

Het is niet mogelijk om de livestream terug te kijken. Zorg dus dat je er 26 december online bij bent!

1. Een gratis kaart, die je via deze website kunt bestellen. In de bevestigingsmail vind je een button die doorklikt naar de stream.

2. Een smartphone, tablet of computer om het optreden op te kijken. Dit apparaat moet beschikken over een up to date internetbrowser. Informatie over het casten naar je tv vind je hieronder.

3. Een goede internetverbinding, dus supersnelle WiFi, een 4G verbinding of een vaste kabel, zodat je zonder verbindingsproblemen van de show kunt genieten.

Desktop: Apple OSX:Safari 12 en hoger
FireFox 71 en hoger
Chrome 81 en hoger

Desktop: Windows
Edge 80 en hoger
FireFox 71 en hoger
Chrome 81 en hoger

Mobile/tablet: IOS (12 en hoger)
Safari

Mobile/tablet: Android (8 en hoger)
Chrome

Je kunt de stream natuurlijk ook via je televisie kijken. Het casten van de livestream kan via verschillende opties.

  1. Airplay (Apple TV) via Internet browser Safari

Vanaf een iPhone of iPad

Verbind jouw Apple iPhone of iPad met hetzelfde WiFi-netwerk als jouw Apple TV of AirPlay 2-compatibele Smart TV. Ga naar de stream via de internetbrowser Safari op je iPhone of iPad, tik op het Airplay icoon in de videoplayer en kies het apparaat waarop jij wilt kijken.

Vanaf een Mac

Verbind jouw Mac met hetzelfde WiFi-netwerk als jouw Apple TV of AirPlay 2-compatibele smart TV. Ga op je Mac via de internet browser Safari naar de stream en klik in de videoplayer op het Airplay icoon. Kies het apparaat waarop jij wilt kijken.

  1. Via Chromecast

Om de video naar een Chromecast-ontvanger te kunnen casten, moet je Google Chrome als browser op je computer of op je Android-apparaat gebruiken. Je moet ook op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangesloten als het ontvangende apparaat.

Wanneer de video op je primaire apparaat afspeelt, verschijnt er een pictogram in de bedieningselementen van de speler waarmee je de video zelf naar je cast-ontvanger kunt casten en van de video op het grote scherm kunt genieten.

  1. Via een HDMI-kabel

Sluit de HDMI-kabel aan op de uitgang van je computer en op de HDMI-ingang van je TV. Selecteer bij de beeldinstellingen van je besturingssysteem de TV als output. Zet de TV aan, en kies de gebruikte HDMI-ingang van je TV als input. Daarna zal je TV meteen het beeld, én geluid van je computer weergeven. Ga vervolgens via je computer naar de stream.

Het is mogelijk om de stream vanuit het buitenland te bekijken, mits je over een smartphone, tablet of computer met up to date internetbrowser én supersnelle Wi-Fi beschikt.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met de cookies in je browser. Verwijder deze, sluit vervolgens je browser en probeer het opnieuw. Het kan ook zijn dat de stream wordt geblokkeerd door een AdBlocker of antivirusprogramma. Zet je AdBlocker uit en/of maak voor de stream een uitzondering in je antivirusprogramma. Als dit niet lukt, probeer de stream dan te kijken in een andere browser. Gebruik je Chrome en heb je extensies geïnstalleerd die data verzamelen? Zet deze dan uit. Helpt dit niet, update dan je browser.

Check of je internetverbinding in orde is. Is dit niet het probleem, kies dan een lagere afspeelkwaliteit door middel van het kwaliteits selector icon in de play bar. Mocht dit nog niet helpen, verwijder dan je cookies en start de stream opnieuw.

Mogelijk wordt de stream geblokkeerd door een AdBlocker of antivirusprogramma. Zet je AdBlocker uit en/of maak voor de stream een uitzondering in je antivirusprogramma.

Helpt het bovenstaande niet, update dan je browser.

Mogelijk wordt de stream geblokkeerd door een AdBlocker of antivirusprogramma. Zet je AdBlocker uit en/of maak voor de stream een uitzondering in je antivirusprogramma. Helpt dit niet, update dan je browser.

Controleer in de videoplayer of het geluid niet op ‘mute’ staat via het geluidsicoontje in de playerbar. Indien het geluid in de videoplayer aan staat, controleer dan onder settings van het device naar welke geluidsbron het geluid wordt gestuurd. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je Bluetooth headset verbonden is met je device en om het geluid via het device af te laten spelen moet je het ‘output’ kanaal op het device zelf zetten in plaats van de koptelefoon.

Je kunt contact opnemen met The Streamers via het contactformulier of door een mailtje te sturen naar [email protected].

Contact